Historie

allinge bryggeri annonce

15 Januar 1867 er det mon Bryggeriets åbnings annonce ?

 

Det  er til syne ladende opstarts annoncen, fra Allinge Bryggeri Januar 1867, jeg har aldrig hørt om Sonne før, så jeg vil søge i folketællingerne, for at få mere at vide om ham.

Lørdag den 19 juni 1869, Allinge Bryggeri er i disse dage solgt til Brygger Volmer fra Kjøbenhavn, for 7000 RD med inventarium og beholdning af malt.

Ved folketælling i allinge 1870 nævnes Brygger Peter Michael Grønbech 33 år husmoder 21 år. Grønbech løste den 19 august 1869 borgerskab som Brygger i Allinge.

Ved folketællingen i allinge 1890, nævnes Brygger Peter Michael Grønbeck som enkemand, og  børnene Ktrine Kristine Grønbech 16 år, Marie Elisabeth Grønbech 14 år, Valdemar Artur Grønbech 12 år, husholderske Oline Janusine Larsen 37 år ugift, samt ølkusk Klaus Peter Petersen

Ved valget til Allinge-Sandvig kommunalbestyrelse den 3 januar 1882 blev Brygger B.M.Grønbech valgt til byrådet med 61 stemmer

Bryggeritidende nr 8 1913 skriver at Allinge Bryggeri er overtaget af G.E.Salmon.

Iflg. mine ikke dokumenter bare oplysninger, var der en Brygger Hansen ansat på Bryggeriet, man fremstillede bla. mørkt og lyst hvidtøl som blev. leveret i træ ankre. Man fremstillede selv malt på Bryggeriet.

 

Bryggeriet lånte hest, hos Avlsbruger Jens Jensen på Næsgaarden og kørte ud med øl to gange om ugen tirsdag og om fredagen kørte man i Allinge og Sandvig. Iflg den samme kilde købte Bryggeriet i 1927/28 en prop maskine til 1/1 flasker, i samme tidsperiode blev der købt en ny Ford Ladvogn med sejl over ladet.

Karl Månsson var ansat på bryggeriet som ganske ung, han fortalte at han engang med trækvogn, hentede etiketter nede på havnen, de var ankommet med skib til byen.

Allinge 12 november 1918.  Brygger Salmon erklærede ved krigens begyndelse, at hans flag ikke skulle op, før krigen var forbi. Han har holdt sit løfte, og idag vajer flaget på ny.

I Nordlandsposten annoncerede man op til jul 1933 og 1934 med Øl i 5 ltr. flasker.

Telefonbogen fra 1935 er der ikke mere annoncering fra Allinge Bryggeri.

Efterlysning etiketter fra Allinge Bryggeri, evt. kopier. Jeg kender kun til en juleøls etiket og ikke andre typer.

Jeg har fået en patent prop fra Allinge til 5 ltr.øl flaske, den er jeg er meget glad for, det har taget mig over 25 år, at få fat i en sådan, så nu gælder det jagten på et øl træ, jeg har dog været så heldig at få tilsendt et foto af John Boss.

 

 

Etiketter fra Allinge Bryggeri


Hvor ville det være skønt at have denne etikette i farver

Billeder fra Allinge Bryggeri


Her havde allinge bryggeri til huse ( kælderen) billeder er fra 1982AnnonceTak til Leif Nielsen Rønne for lån af kortetBryggeren har solgt et parti øl trær til Grosserer Hofmann i københavnTak til John Boss for lån af billedetBrudebillede Brygger Salmon og hustru Marie født Madsen 16 maj 1899Annonce fra 11 oktober 1907