Bedste VPN-udbyder

vpn

Den bedste VPN-udbyder er den, der giver dig mest for pengene. På nettet kan du sammenligne de forskellige VPN-udbydere og se deres services og priser. Men inden du går i gang med at sammenligne, kan det være en ide først at tænke over, hvad du egentlig har brug for, når det gælder VPN.

‘Mest’ for pengene betyder ikke nødvendigvis, at du skal have meget. Det betyder snarere, at du skal have det bedste, altså den bedste VPN-løsning for netop dig.

Hvilken VPN-løsning er så den bedste?

Der er 5 hovedpunkter, som den gode VPN-udbyder skal opfylde:

  1. Beskyttelse af dit privatliv, når du er online
  2. Din færden på nettet må ikke logges af din VPN-udbyder
  3. Udbyderen skal have mange servere
  4. Serverne skal være placeret strategisk rigtigt i forhold til dine behov
  5. Serverne skal være hurtige

Disse fem punkter skal opfyldes for at give dig et ordentligt produkt, når du abonnerer på en VPN-løsning.

De tre vigtigste grunde til overhovedet af have VPN er jo:

  1. Privatliv i cyberspace
  2. Beskyttelse med kriminelle på nettet
  3. Adgang til udenlandsk TV, når du er i Danmark, og dansk TV når du er i udlandet

Det sidste først: Når du er i Danmark og gerne vil se udenlandsk TV, er det vigtigt, at din udbyder af VPN har servere i det land, hvorfra du gerne vil kunne streame. De fleste brugere er interesserede i USA, fordi det nu engang er derfra de fleste film og serier kommer fra. Men nogle vil måske også gerne kunne streame fra andre lande. Du kender dine egne præferencer. Tjek om VPN-udbyderen har servere de rigtige steder.

Når du er dansker og bor i Danmark, er det også vigtigt, at VPN-udbyderen har servere på dansk grund. Det er der flere grunde til. For det første giver afstand til serveren lavere hastighed på din forbindelse. Det er uundgåeligt. Når du er hjemme i Danmark, vil du derfor foretrække at logge på en dansk server, når du bare skal være online for at surfe på nettet, eller hvad du nu skal. Tjek, at din VPN-udbyder har danske servere.

Få ekstra beskyttelse med VPN

Det grundlæggende system med VPN går jo ud på, at du logger dig på nettet via din VPN-udbyders server. VPN-udbyderen krypterer din forbindelse, så der ikke er nogen, der kan se, hvor du geografisk opholder dig. Samtidig vil eventuelle hackere skulle gennem VPN-udbyderens server, inden de kan nå frem til dig. Hvilket ikke er muligt. VPN-udbyderens beskyttelse sige spar to til alle sygdomme, lurere og fuskere på nettet.

Med VPN får du et ekstra lag af beskyttelse. Dette ekstra lag kan gælde flere af dine enheder. De fleste VPN-udbydere giver VPN til flere enheder, så du får beskyttet både din PC, din tablet og din smartphone i samme abonnement. Tjek hvor mange enheder din VPN-udbyder inkluderer i abonnementet.

Antallet og kvaliteten af udbyderens servere er vigtigt, ligesom den geografiske placering af serverne. Udbyderens servere skal være af høj kvalitet, så de giver hurtig forbindelse. 50 virkelig gode og strategisk godt placerede servere er bedre end 1.000 middelgode servere på steder, der ikke interesserer dig.

Et godt bud på en VPN-udbyder, der opfylder alle ovenstående krav er NordVPN. NordVPN har over 5.000 servere globalt, mange af disse servere er placeret i Danmark. NordVPN har desuden udviklet deres egen ‘Dual Encryption’, så du passerer to servere hos NordVPN, altså dobbelt kryptering.

NordVPN har samtidig base i Panama, hvilket giver dig stor sikkerhed for, at dit privatliv er beskyttet. Panama har nemlig ikke nogen love for, at færden på internettet skal logges. NordVPN logger ikke deres brugeres gøren og laden. Med NordVPN får du derfor både privatliv, høj sikkerhed, gode servere. Prisen er samtidig i den rigtige ende af markedet. Du kan få NordVPN til omkring 25 kr. om måneden.